21.08.2016.

Nakon 19. godina ponovno stazama II. žnl centar

Počela je nova sezona 2 ŽNL centar. Sezona 2016./2017. Nakon 19. godina staža u I žnl brodsko posavske županije ispali smo u II. žnl ali što je tu je idemo pokazati da se u Slatiniku i dalje igra dobar nogomet.

Po rasporedu prvenstva u 1. kolu gostovali smo u Gornjoj Bebrini kod NK Slavonca.

Nk Slavonac – Nk Svačić 1:2 (0:2) ,Strijelci: Nižić, Aračić

Trener Petar Vukoje u ovoj utakmici izveo je sljedeći sastav: 1.Gabriel Čeko, 2.Marin Čavka, 3.Nikola Čuljak, 4.Matej Vukoje, 5.Anto Pranjić, 6.Domagoj Vukšić, 7.Dražen Stepić, 8.Ivica Pavić, 9.Štefan Aračić, 10.Franjo Čuljak, 11.Josip Nižić.

U nastavku utakmice u igru je ušao Domagoj Čuljak Peki.

Ušli smo u utakmicu malo u grču ali ipak bolje nego domaćini. Nakon 15ak minuta igre prijetimo preko Stepića koji odličnim udarcem iz trka sa 20 metara umalo pogađa gornji lijevi kut vratara međutim vratar se iskazuje odličnom paradom i spašava domaćina. I dalje imamo više od igre, domaćinu sudac svira par prekršaja u opasnoj zoni međutim obrana je na nivou te ne dopušta bilo kakav slučajan gol.

Nakon bolje igre zabijamo prvi gol. Vukšić odlično odigrava preko cijelog terena Nižića koji bježi obrani i matira golmana.

Nižićev gol daje nam krila te na samom kraju prvog dijela Aračić na lijevoj strani prolazi kraj dvojice domaćih igrača i zabija za 2:0

U drugom dijelu vidjeli smo bolje izdanje domaćih igrača, koji su u igru ušli agresivnije i krenuli po izjednačenje. Nakon napadanja domaćina na našoj polovici oduzimamo loptu koja dolazi do Nižića koji se nalazi u  stopostotnoj šansi jedan na jedan sa golmanom ali golman odlično brani. Domaćin nastavlja strpljivo te mu se to vraća. Sudac svira jedanaesterac za domaćina te zabijaju za 1:2. Do kraja utakmice vidjeli smo još jednu šansu našeg Nižića te par nezgodnih situacija pred našim golom. Sve u svemu čestitke treneru i igračima na probijanju leda i osvajanju prva 3 boda koja puno znače ovoj mladoj ekipi.

Prilika je ovo i da pohvalimo naše limače koji su jučer odgrali utakmicu sa limačima Nk Mladosti iz Sibinja i remizirali 2:2.

Vidimo se u nedjelju kada igramo protiv Nk Slobodnice.

Nije dozvoljeno komentirati...

NK SVAČIĆ
Igrači
Juniori
Pioniri
Škola nogometa
Stadion

Povijest NK Svačić
Prvi organizirani pristup unošenja nogometne igre u živote naših mještana zbio se tokom 1947. godine. Utemeljen je nogometni klub pod nazivom Fiskulturno društvo 'Polet'. VIŠE
Naslovnica | NK Svačić | Povijest kluba | Fotogalerija | Turniri | Sponzori | Forum
© NK Svačić - Stari Slatinik | Sva prava pridržana.